Stad in opbouw
2 december 2023 - Christchurch, Nieuw-Zeeland
We zijn aangekomen in onze bed & breakfast Orari in Christchurch op het Zuidereiland. Een huiskamerachtig onderkomen met een top dienstverlening. Het valt direct op dat de Nieuw Zeelanders erg hulpvaardig en vriendelijk zijn. Een jachtig bestaan kennen ze niet.
We beginnen over ons jetlagje heen te raken na 23 uur vliegen en 12 uur tijdsverschil.
De eerste indruk van Christchurch is niet bijzonder. Dat komt vooral omdat de sporen van aardbeving in 2010 en 2011 nog goed zichtbaar zijn. De ooit zo markante kathedraal ligt in puin en de wederopbouw is begonnen. Een megaklus.
Met de reisgids in de hand komen we toch op interessante plekken. We hebben een dagje kunst en muziek gedaan. Eerst de Art Gallery bezocht met een grote variatie aan kunstobjecten. In Nederland willen sommige lieden de subsidie aan kunst en cultuur stopzetten, maar hier zijn musea overal gratis toegankelijk.
Dan even een kijkje nemen op de Riverside Market. Dat is een overdekte markt met een wirwar aan eettentjes. Één grote vreetschuur. We nemen een snelle hap en een lekker biertje en gaan ons opmaken voor de uitvoering van de Messiah van Händel in de Christchurch Town Hall. Onze ogen vallen af en toe bijna dicht maar de Messiah is zo mooi dat het lukt om wakker te blijven.
Annie:3 december 2023Mooie foto's Geniet van dit mooie land
Henk Bokkers:3 december 2023Leuk om een beetje " samen op reis" te gaan. Mooie foto's. Geniet verder van dit prachtige land!